• Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs

 • Momenteel kent FEHAC onderstaande Business Partners:

 • Europeesche Verzekeringen is de Nederlandse specialist in reis- en recreatieverzekeringen. De Oldtimerverzekering van de Europeesche was één van de eerste oldtimerverzekeringen die het felbegeerde keurmerk 'FEHAC-proof' ontving. Tot op de dag van vandaag voldoet de oldtimerverzekering van de Europeesche aan de strenge criteria die dit keurmerk met zich meebrengen. Sinds juni 2007 is de samenwerking met de FEHAC geformaliseerd in een business partnership, wat inhoudt dat FEHAC-leden tot maar liefst 10% korting krijgen bij het afsluiten van een oldtimerverzekering.

  Website Europeesche Verzekeringen

 • Vredestein ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige banden voor personenauto’s, bestelwagens, fietsen en voor agrarische en industriële toepassingen. Banden voor personen-wagens, voor in de zomer en in de winter, de vierseizoenenbanden en ons unieke reserve-band-concept. Een belangrijk deel van onze autobanden wordt ontworpen door het Italiaanse designhuis Guigiaro.

  Daarnaast produceren wij banden voor bestelwagens en banden voor tractoren, voor allerhande landbouwapplicaties. Ook op het gebied van Two wheel tyres is Vredestein een toonaangevende naam. En natuurlijk zijn onze klassieke banden al jaren een kenmerk van kwaliteit!

  Website Vredestein

 • In AutoWeek Classics brengen we maandelijks minimaal 124 pagina’s gevuld met prachtige verhalen, tests en proefritten met de mooiste klassiekers, youngtimers en sportscars. Inclusief 60 pagina’s Classic Trader met het meest complete klassiekeraanbod.

  Website AutoWeekClassic

 • SONAX, , producent en leverancier van kwalitatief hoogwaardige autoverzorgingsproducten en dienstverlener in autoreconditioning, draagt de inspanningen van de FEHAC een bijzonder warm hart toe en is daarom toegetreden tot het FEHAC Business Partner Programma. 

  SONAX levert Car Care producten voor professionele en particuliere markt. Het bedrijf is een dochteronderneming van de Duitse Hoffman groep.

  Website Sonax

 • Steeds meer professionele gebruikers in heel Nederland en België beschouwen Brezan Automaterialen als hun partner. Brezan automaterialen zorgt voor de juiste onderdelen, op de juiste tijd op de juiste plaats. Maar dat niet alleen. Brezan Automaterialen is doorontwikkeld tot een leverancier met een totaaloplossing voor o.a. de vrije garagisten, merkdealers, autohandelaren, fast-fitters, fleetowners en carrosseriebedrijven. Zelfstandige bedrijven én ketens. Uw uitdaging is onze drijfveer. We ondersteunen u bij uw kernactiviteiten met een aantrekkelijk assortiment.

  Meer dan 220.000 onderdelen leveren we uit voorraad. Auto-onderdelen, accessoires, handgereedschappen, veiligheids- en reinigingsartikelen, Persoonlijke Beschermingsmiddelen en nog vele andere producten van private label Brega en A-merken zoals onder andere Monroe, Bosal, NGK,Gates, Mann en Thule.

  Website Brezan

 • Kroon-Oil bestaat net als de automobiel al meer dan 100 jaar en is een grote producent en leverancier van hoogwaardige olie en smeermiddelen voor allerlei specialistische toepassingen. Naast producten voor wegverkeer, landbouw, industrie, tweewielers en scheepvaart, biedt het bedrijf diverse specialiteiten, zoals de lijn met speciale olieproducten voor klassieke voertuigen. In Zwijndrecht en Almelo staan de productie- en verkooplocaties. Kroon-Oil producten verdienen met recht het predicaat ‘Made in Holland’. Maar wel Nederlandse makelij mét internationaal geldende specificaties, wereldwijd geëxporteerd. Als onafhankelijke producent is Kroon-Oil in staat om snel in te springen op marktontwikkelingen. Technische trends worden op de voet gevolgd. Daarnaast biedt het bedrijf maatoplossingen voor specifieke wensen van haar klanten.

  Website Kroon Oil

 • Moving Intelligence ontwikkelt en produceert systemen op het gebied van voertuigbeveiliging, wagenparkbeheer en rittenregistratie. Moving Intelligence is marktleider op het gebied van de meest geavanceerde voertuigbeveiliging. Veel systemen hebben dan ook een keurmerk van SCM. Moving Intelligence is mede daardoor preferred supplier van meerdere auto-importeurs van premium merken.

  Peilzenderreeks

  De Mi-Peilzenderreeks is een terugvindsysteem met dekking in heel Europa. Deze systemen zorgen ervoor dat uw voertuigen goed vindbaar zijn bijvoorbeeld na diefstal.

  De Mi peilzender heeft de afmeting van een luciferdoosje en is voorzien van een eigen voeding. Daardoor zijn de terugvindsystemen in elk voertuig zeer eenvoudig, veilig en uit het zicht te monteren.

  Na diefstalmelding zendt de peilzender via GPS/GSM en via Radio Frequentie een signaal uit en is hierdoor nauwkeurig te lokaliseren via het online platform en via de MiApp.

  Website van Movingintelligence

 • Het Business Partner Programma

  De FEHAC is de Federatie Historische Automobiel- en motorfietsclubs. De FEHAC vertegenwoordigt zo’n 200 verenigingen - met in totaal ongeveer 70.000 leden - en behartigt de belangen van die leden en het mobiele erfgoed in de breedste zin van het woord.Het Business Partner programma van FEHAC is gericht op professionele toeleveranciers en/of dienstverleners die aantoonbaar betrokken zijn bij klassieke voertuigen en/of hun gebruikers, het gebruik- en de restauratie van klassiek voertuigen.

  Het Business Partner programma kent een aantal doelstellingen

  • Het bevorderen van formeel en informeel (periodiek) overleg met voor de branche belangrijke toeleveranciers en/of dienstverleners
  • Het (pre)selecteren van voor de branche belangrijke toeleveranciers en/of dienstverleners (preferred suppliers)
  • Het uitwisselen van kennis en informatie tussen leden van FEHAC en de Business Partners
  • Het stimuleren en/of initiëren van alles dat kan bijdragen tot gebruik en behoud van klassieke voertuigen.
  • Het op een voor beide partijen aantrekkelijke manier bij elkaar brengen van vraag en aanbod.

  Business Partners zijn geen lid van FEHAC, maar nemen deel in het preferred supplier programma van de branchevereniging.

  Voordelen voor FEHAC Business Partners Business Partners

  mogen het FEHAC Business Partner logo voeren. Vermelding op FEHAC website met naam en logo onder ‘Business Partners’ Exclusief gratis Bedrijfsprofiel op de FEHAC website. 1x per jaar bijsluiten van promotioneel materiaal (1 x A4) bij mailing naar besturen van aangesloten verenigingen. Directe doorlink naar website van Business Partner Gratis abonnement op FEHACtiviteiten Mogelijkheden voor het organiseren van workshops door Business Partner 'onder auspiciën van FEHAC' Opname met logo in Jaarverslag Exclusieve deelname aan door FEHAC georganiseerde evenementen Vermelding bij deelname van de FEHAC aan klassiekerevenementen (MECC, RAI etc.)

  Wie kan er Business Partner worden van de FEHAC

  Bedrijven of organisaties met een aantoonbare betrokkenheid bij klassieke voertuigen en/of hun gebruikers, het gebruik- en de restauratie van klassieke voertuigen in het algemeen, c.q zij die specifieke producten en/of diensten leveren toegesneden op de wensen van leden van FEHAC in het bijzonder, kunnen deelnemen in het FEHAC Business Partner programma. Business Partners zijn géén lid van de branchevereniging FEHAC, maar nemen wél deel in het preferred supplier programma. De fee voor deelname aan het Business Partner programma bedraagt € 3.500,-- per jaar.

  Aanmelden als Business Partner

  Voor het aanvragen van het FEHAC Business Partnership kunt u bij het FEHAC secretariaat het aanvraagformulier aanvragen. Wij verzoeken u het formulier volledig in te vullen en (evt. per e-mail) te retourneren. FEHAC behoudt zich het recht om aanvragen van Business Partner programma, zonder recht op correspondentie, te weigeren.

  Procedure

  Aanvragen voor het FEHAC Business Partnership dienen vergezeld te gaan van een jaarverslag. Aanvragen voor het Business Partnership worden ter beoordeling voorgelegd aan het FEHAC bestuur, nadat er een positieve referentie check heeft plaatsgevonden. FEHAC behoudt zich het recht om aanvragen van Business Partner programma, zonder recht op correspondentie, te weigeren.

  FEHAC Jaarverslag

  Het FEHAC jaarverslag verschijnt voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar. Het FEHAC jaarverslag wordt, doorgaans samen met een uitgave van de FEHACtiviteiten toegezonden aan alle bestuursleden/contactpersonen van de aangesloten verenigingen en aan een groot aantal professionele FEHAC relaties. Naast de profielen van de Business Partners wordt in het FEHAC jaarverslag ook inzicht gegeven in de jongste cijfers en feiten met betrekking tot de FEHAC zelf, alsmede de ontwikkelingen binnen de klassiekerwereld, vanuit zowel Europees als Nederlands perspectief.

  Via het Business Partner programma kan uw bedrijf of organisatie zich presenteren aan – en in contact komen met – de leden van FEHAC.

  Aanvraagformulier Business Partner