• Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs

 • De 13e editie van het Concours d’élégance Paleis Het Loo

  De 13e editie van het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn staat weer voor de deur. Het grootste klassiekerevenement in Nederland vindt plaats op 1/2 juli 2017.

  De auto’s die deelnemen aan het Internationale concours staan wederom op hun prachtige podium op de Basse-court en de ganzevoet voor het Paleis. Het Nationale Concours en de FEHAC  die daar het straat beeld laat zien van 40 jaar FEHAC staat midden op het gras en de deelnemers aan de sprint staan opgesteld op de stallen laan.  Kortom alles wordt uit de kast getrokken om van de 13de editie een nog groter spektakel te maken dan het al is, met als centraal middelpunt “Paleis Het Loo”. Een mooier decor voor een feestje is niet te bedenken in Nederland.

  Als lid van de FEHAC ontvangt u korting op de entreeprijs voor het CONCOURS D’ÉLÉGANCE PALEIS HET LOO.

  Wat moet u daarvoor doen ??Vul couponcode in op onze website CONCOURSELEGANCE.COM En betaal geen € 22,50 maar € 20,- per persoon. Lid Zijn van de FEHAC heeft zeker voordelen.

  Fehac leden zijn duurzaam met oldtimers onderweg

 • ‘Straatbeeld 50 jaar geleden’ wordt zichtbaar tijdens de Nationale Oldtimerdag

  Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat de eerste inwoners hun intrek namen in Lelystad, een nieuwe stad gebouwd op de bodem van de eens zo onstuimige Zuiderzee. Tijdens de 33e editie van de Nationale Oldtimerdag zal het straatbeeld uit 1967 van deze bijzondere stad herleven.

  Europese merken als Fiat, Renault, Daf, Opel, Volvo, Mercedes Benz, Peugeot en Austin zullen een beeld brengen van hoe de nieuw aangelegde straten in Lelystad benut werden. Een nostalgisch beeld met onder meer de NSU RO 80 (‘Auto van het Jaar’), Citroën Ami 6, Volkswagen T1 Spijlbus, Opel Kapitän en een Borgward Isabelle Coupé.  Daarnaast zijn een Volkswagen Politiekever (Rijkspolitie), een brandweerwagen van het toenmalige Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders en een Cadillac Fleetwood Ambulance in ‘de straat van toen’ aanwezig.

  Naast het jubileum van Lelystad zullen een aantal andere jublilarissen hun opwachting maken. Het Amerikaanse automark Cadillac bestaat 115 jaar en automobielen van minstens 100 jaar oud (‘Belle Epoque’) zullen er te zien zijn. De Nationale Oldtimerdag onderhoudt goede contacten met de Federatie Historische Automobiel en Motorfiets Clubs (FEHAC), die vorig jaar haar 50-jarig bestaan vierde.

  Straatbeeld 50 jaar Lelystad zal een extra dimensie geven aan het grootste gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks in de Flevolandse hoofdstad georganiseerd wordt. De Nationale Oldtimerdag Lelystad vindt plaats op de derde zondag in juni (vaderdag). Zondag 18 juni tussen 09.00 en 17.00 uur wordt de Bataviaboulevard wederom omgetoverd in een rijdend museum waar de fascinerende automobielgeschiedenis zichtbaar wordt.