• Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs

 • 7 - 9 september 2017 - Internationale ADAC Zurich Westfalen Klassik viert première

 • Eerste oldtimerrally van ADAC Westfalen door het Sauerland

  7 t/m 10 september worden topdagen voor oldtimerliefhebbers. Dan vindt de eerste oldtimerrally van ADAC Westfalen plaats in het heuvelachtige landschap van het Sauerland in Duitsland. De route biedt een combinatie van rijplezier, cultuur en specialiteiten uit de regionale keuken. Een van de hoogtepunten van de rally is de etappe tijdens de Internationale Montgolfiade, het heteluchtballonfestival in Warstein. Aanmelden voor de rally is mogelijk t/m 31 juli 2017 via www.adac-westfalen- klassik.de en  49 231 549 92 35.

  Ontspannen rijplezier in prachtig landschap
  De bossen en weiden, bergen en meren, burchten en kastelen van het Sauerland vormen het ideale decor voor een ritje in een oldtimer. Naar verwachting zullen talrijk historische voertuigen deelnemen aan deze eerste editie van de Internationale ADAC Zurich Westfalen Klassik in het gebied tussen Bad Sassendorf, Warstein en Paderborn. “Ik ben erg blij dat ADAC Westfalen, samen met veel partners uit de regio, voor het eerst zelf een internationale oldtimerrally organiseert. Bij het uitzoeken van de route door het prachtige Sauerland zijn we bijzonder zorgvuldig te werk gegaan”, benadrukt Bernhard P. Jühe, voorzitter van ADAC Westfalen. “Deelnemers en bezoekers kunnen zich opmaken voor een onvergetelijke belevenis met fantastische attracties.”

  Startpunt in Bad Sassendorf
  Het stadje Bad Sassendorf, dat bekend staat om zijn zoutwaterbronnen, is het kloppend hart van de in totaal ongeveer 350 kilometer lange rally. In het kuurpark vinden zowel start als
  finish van elke etappe plaats. De rally staat bol van genietmomenten. De route is in toeristisch opzicht interessant en ook geschikt voor een meer sportieve rijstijl. Er zijn bewust geen oriëntatieopdrachten opgenomen. In plaats daarvan krijgen de deelnemers een logboek mee waarin de route beschreven staat. Op die manier blijft er voldoende tijd over om te genieten van de idyllische plaatsjes en de relaxte tocht in de oldtimer. Voor bezoekers bestaat er de mogelijkheid om live contact op te nemen met de teams en de rally zo van dichtbij te beleven.

  Klassieke auto’s, heteluchtballonnen en vliegtuigen
  Het evenement begint met een welkomstavond op donderdag 7 september 2017. Het startschot valt op vrijdag 8 september 2017 en dan is meteen de eerste etappe: een 200 kilometer lange rondrit van Bad Sassendorf via de Möhnesee en Hirschberg naar de Montgolfiade in Warstein, een van de grootste heteluchtballonfestivals ter wereld. De circa 200 heteluchtballons zullen in ongeveer 18 groepen opstijgen. Op zaterdag 9 september 2017 voert de route langs vliegveld Paderborn/Lippstadt, waar dan de ‘Dag van de open terminal’  plaatsvindt. Het perfecte ontmoetingspunt voor oldtimers en oude vliegtuigen.

  Historische auto’s van dichtbij beleven
  De grote finale op zondag 10 september 2017 – Open Monumentendag – biedt liefhebbers de gelegenheid om de historisch voertuigen van dichtbij te zien. Het kuurpark in Bad Sassendorf staat dan bol van de gepolijste lak, het glanzende chroom en de paardenkracht van de meer dan 200 oldtimers uit bijna een eeuw automobielgeschiedenis, die worden gepresenteerd tijdens het ADAC Westfalen Oldtimertreffen. Behalve nostalgische personenauto’s zijn ook motorfietsen en tractoren uit verschillende jaren te zien. Tijdens het ‘Concours d’Élégance’ op de Kurpromenade kunnen bezoekers stemmen op hun favoriet onder de voertuigen die hebben deelgenomen aan de oldtimerrally. Het ADAC Westfalen Oldtimer Festival met muziek en lekkere hapjes en drankjes is de ideale gelegenheid voor liefhebbers van de rallysport en van historische auto’s om de afgelopen dagen nog een keer de revue te laten passeren.

  Informatie
  Inschrijving voor de 1e Internationale ADAC Zurich Westfalen Klassik is open voor historische voertuigen tot bouwjaar 1996 in de categorie oldtimer of youngtimer. Bepalend voor de categorie is het Technisch Reglement van de Oldtimerclub FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens); een FIVA-pas is niet noodzakelijk.
  Meer informatie over de aanmelding, de route en het tijdsplan is te vinden op www.adac.de/westfalen-klassik. Bel voor telefonische informatie 49 231 549 92 35.

 • 17 tot 19 november 2017 - BFOV Village op InterClassics Brussels

 • De BFOV, de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen, zal tijdens InterClassics Brussels prominent aanwezig zijn middels een heuse BFOV Village. Aan de bezoekers en standhouders van InterClassics Brussels wordt een veelzijdig programma gepresenteerd van demonstraties, colleges en middels een bijzondere expositie zal een club in de spotlight geplaatst worden. InterClassics Brussels vindt van 17 t/m 19 november 2017 voor de derde keer plaats in Brussels Expo.

  Intensiveren van de samenwerking 

  Al jaren voor geboorte van InterClassics Brussels (nu drie jaar geleden) is er sprake van een prettige en vruchtbare samenwerking tussen de organisatie van InterClassics en de BFOV ten aanzien van de oldtimerbeurs InterClassics Maastricht, welke overigens in januari 2018 haar 25-jarig jubileum viert. Vandaar het een vanzelfsprekendheid is dat de BFOV als voorwaardig partner ingestapt is vanaf de eerste editie van InterClassics Brussels. Gezien de ervaringen die de eerste twee jaren met zich meegebracht hebben en de kansen in het verschiet, is vanuit beide partijen besloten om de samenwerking te intensiveren. CEO BFOV - FBVA Peeter Henning: ‘Als vertegenwoordiger van clubs met klassieke voertuigen in België zien wij het als een plicht om aanwezig te zijn op de grootste oldtimerbeurs van België. En zodoende een platform te bieden voor een breder publiek om het mobiele erfgoed in leven te houden. Precies de essentie van ons bestaan dat wij mede dankzij InterClasscics Brussels kunnen vormgeven.’

  Zodoende is de BFOV Village in het leven geroepen waarbij de BFOV, als premium partner van InterClassics Brussels, hun aangesloten clubs en leden een nog breder en professioneler podium kan bieden tijdens de beurs. Vele historische automobiel clubs zullen dan ook aanwezig tijdens InterClassics Brussels in de BFOV Village. Naast de diverse demonstraties en colleges zal er een Clubcompetitie georganiseerd worden, waarbij een professionele jury zich zal buigen over het aanbod en de mooiste presentatie en auto zal belonen met aantrekkelijke prijzen. Geïnteresseerde clubs kunnen zich voor meer informatie wenden tot de organisatie van de BFOV of InterClassics Brussels. 

  InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 17 t/m zondag 19 november 2017 in paleis 1, 3, 4 en 8 van Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. Entreekaarten zijn online met korting te koop: Online prijs volwassenen € 12,50 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 15,00. Kinderen tot 12 jaar gratis.www.interclassics.be

 • 11 tot 14 januari 2018 - FEHAC ondersteunt 25-jarig jubileum InterClassics Maastricht

 • Van 11 tot en met 14 januari 2018 zal Maastricht in het teken staan van de 25ste editie van InterClassics Maastricht. De jubileum editie van de oldtimer beurs, die inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande oldtimer beurzen van Europa, zal synoniem staan voor de highlights van de afgelopen 25 jaar. Aan de hand van de 18 thema’s, die door de jaren heen gevoerd zijn, zal een unieke collectie van 18 topstukken gepresenteerd worden. De mooiste en meest exclusieve classic cars zullen tentoongesteld worden. Uiteraard wordt er ook een breed podium geboden aan alles gerelateerd aan classic cars, van onderdelen tot automobilia.

  Geschiedenis
  In 1994 is het Oldtimerclub Gronsveld die de eerste editie van InterClassics organiseerde in één van de hallen van MECC Maastricht. Sinds 1996 wordt de beurs georganiseerd door MECC Maastricht. Geboren als InterClassics heeft de beurs door de jaren heen een aantal naamswijzigingen ondervonden. Zo werd de naam in 2003 veranderd in ‘InterClassics & TopMobiel’ en vanwege de uitbreiding van de beurs naar de zuiderburen, InterClassics Brussels, werd in 2015 de naam omgedoopt tot ‘InterClassics Maastricht’.

  Jubileumeditie
  De afgelopen kwart eeuw heeft de beurs in totaal maar liefst 400.000 bezoekers mogen ontvangen. De groei van de bezoekersaantallen, van enkele duizenden bezoekers tijdens de eerste editie in 1994 tot en met de verwachting van 30.000 bezoekers voor de komende editie, vormt een solide basis voor de toekomst. FEHAC is ook dit jaar weer gevraagd de regie te voeren over de Clubhal. In de Clubhal, het middelpunt van Interclassics 2018 en voorzien van een eigen ontmoetingscentrum, zullen bij FEHAC aangesloten clubs hun mobiel erfgoed tentoonstellen. Daarnaast verzorgt de FEHAC Academy informatie en discussie over techniek en politiek rond klassieke voertuigen.

  In deze editie zal FEHAC Academy veel aandacht besteden aan de actuele thema's duurzaamheid en milieuzones. Wanneer uw club wil deelnemen aan dit evenement en een stand wil inrichten in de clubhal, dan zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Op die manier kunt u laten zien hoe duurzaam het behouden van het erfgoed is, en daarmee de presentatie van de FEHAC Academy ondersteunen.

  FEHAC-ledenclubs kunnen hun leden binnenkort een aanzienlijke korting op de entree voor dit unieke event in het zuiden des lands bieden.

  Kijk voor meer informatie op www.interclassicsmaastricht.nl