• Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs

 • 2 mei - Asperge Tourrally

  Op zaterdag 20 mei 2017 organiseren de Rotaryclubs van Vorden en Zutphen gezamenlijk de Asperge Tourrally en de Asperge Preuverij.

  U kunt volop genieten van onze prachtige Achterhoek wanneer u deelneemt aan onze Asperge Tourrally. Na de finish schuift u aan bij de Asperge Preuverij. Onze ster-koks bereiden verschillende aspergegerechten, met bijpassende, geselecteerde aspergewijnen en speciaal bier op een monumentale, landelijke locatie in Steenderen.

  Via deze nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte. Er is ook een folder beschikbaar.

  De opbrengst van deze dag gaat naar Stichting Care4Tina, die kinderen met een hazenlip in China opereert en daarmee weer toekomst geeft.

  Meer informatie: https://www.rotary.nl/zutphen/nieuws/2017-04-14-asperge-tourrally-en-asperge-preuverij/

 • 14 juni - Veilig en snel omgaan met de erfenis van 80 jaar autosnelweg

  De Stichting Erfgoed op Weg grijpt het definitief verdwijnen van de praatpaal in Nederland aan om een middag te organiseren waarin de snelweg en in het bijzonder de veiligheid op en rond de snelweg centraal staat.

  Door middel van lezingen, filmbeelden en interviews wordt een beeld geschetst van het verleden, het heden en de toekomst van onze snelwegen. Uiteraard zal de praatpaal bijzondere aandacht krijgen maar ook andere communicatiemiddelen voor snelweggebruikers komen aan bod.

  De middag is bedoeld voor iedereen die professioneel betrokken is bij de aanleg en inpassing van snelwegen en met verkeersveiligheid maar ook voor eenieder met historische belangstelling voor de snelweg als onmisbare en bijzondere infrastructuur die zich de afgelopen tachtig jaar enorm ontwikkeld heeft en dat een flinke stempel drukt op het landschap en ons leven.

  Deelname kost 15 euro. Aanmelden kan – tot 1 juni - via de secretaris van de Stichting Erfgoed op Weg, Fons Alkemade: 06-53540283 of secretaris@erfgoedopweg.nl. Na aanmelding en betaling zal begin juni het programma worden toegestuurd.

  Studiemiddag - Woensdag 14 juni 2017, 13.30 – 17.00 uur Hoofdkantoor ANWB, Den Haag

 • 2 juni 2017 - Tour door het Zeeuwse land

  Op zaterdag 17 juni 2017 organiseert de stichting Vrienden voor Nicaragua een geheel verzorgde tour door het Zeeuwse land. Deelname staat open voor oldtimers, cabriolets, sportauto's en gewone auto's. De opbrengst van deze tour is bestemd voor huizenbouw in Nicaragua. Nicaragua, een land van contrasten. Het heeft een roerige en gewelddadige geschiedenis, maar uiterst vriendelijke inwoners die trots zijn op hun cultuur en hun land. Helaas zijn ze straatarm, is er volop gebrek aan scholing en hebben de meesten nauwelijks onderdak. In de zomer van 2017 hoopt een groep enthousiaste Zeeuwse deelnemers naar Nicaragua te vertrekken om huizen te bouwen voor de allerarmsten van de bevolking. Dit omdat we beseffen dat iedereen, iedere volwassene en ieder kind recht heeft op een veilig en stevig huis. Meer informatie over de stichting: www. werkenvoornicaragua.nl.

  Aanvang: 10:00 uur, Startpunt: Noordweg 21 Kapelle 

  Kosten: € 21,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 9,50 (incl. eten en drinken)

  Vanaf 18:00 uur start er een live cooking buffet bij de Caisson te Kapelle. U ben hier tevens van harte voor uitgenodigd. De kosten hiervoor bedragen: € 29,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 17,50.

  Aanmelden kan vóór 12 juni aanstaande onder vermelding van naam, aantal deelnemers, wel of geen deelname aan het live cooking buffet via: tourenvoornicargua@gmail.com.

 • 18 juni - ‘Straatbeeld 50 jaar geleden’ wordt zichtbaar tijdens de Nationale Oldtimerdag

  Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat de eerste inwoners hun intrek namen in Lelystad, een nieuwe stad gebouwd op de bodem van de eens zo onstuimige Zuiderzee. Tijdens de 33e editie van de Nationale Oldtimerdag zal het straatbeeld uit 1967 van deze bijzondere stad herleven.

  Europese merken als Fiat, Renault, Daf, Opel, Volvo, Mercedes Benz, Peugeot en Austin zullen een beeld brengen van hoe de nieuw aangelegde straten in Lelystad benut werden. Een nostalgisch beeld met onder meer de NSU RO 80 (‘Auto van het Jaar’), Citroën Ami 6, Volkswagen T1 Spijlbus, Opel Kapitän en een Borgward Isabelle Coupé.  Daarnaast zijn een Volkswagen Politiekever (Rijkspolitie), een brandweerwagen van het toenmalige Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders en een Cadillac Fleetwood Ambulance in ‘de straat van toen’ aanwezig.

  Naast het jubileum van Lelystad zullen een aantal andere jublilarissen hun opwachting maken. Het Amerikaanse automark Cadillac bestaat 115 jaar en automobielen van minstens 100 jaar oud (‘Belle Epoque’) zullen er te zien zijn. De Nationale Oldtimerdag onderhoudt goede contacten met de Federatie Historische Automobiel en Motorfiets Clubs (FEHAC), die vorig jaar haar 50-jarig bestaan vierde.

  Straatbeeld 50 jaar Lelystad zal een extra dimensie geven aan het grootste gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks in de Flevolandse hoofdstad georganiseerd wordt. De Nationale Oldtimerdag Lelystad vindt plaats op de derde zondag in juni (vaderdag). Zondag 18 juni tussen 09.00 en 17.00 uur wordt de Bataviaboulevard wederom omgetoverd in een rijdend museum waar de fascinerende automobielgeschiedenis zichtbaar wordt.

 • 1-2 juli - De 13e editie van het Concours d’élégance Paleis Het Loo

  De 13e editie van het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn staat weer voor de deur. Het grootste klassiekerevenement in Nederland vindt plaats op 1/2 juli 2017.

  De auto’s die deelnemen aan het Internationale concours staan wederom op hun prachtige podium op de Basse-court en de ganzevoet voor het Paleis. Het Nationale Concours en de FEHAC  die daar het straat beeld laat zien van 40 jaar FEHAC staat midden op het gras en de deelnemers aan de sprint staan opgesteld op de stallen laan.  Kortom alles wordt uit de kast getrokken om van de 13de editie een nog groter spektakel te maken dan het al is, met als centraal middelpunt “Paleis Het Loo”. Een mooier decor voor een feestje is niet te bedenken in Nederland.

  Als lid van de FEHAC ontvangt u korting op de entreeprijs voor het CONCOURS D’ÉLÉGANCE PALEIS HET LOO.

  Wat moet u daarvoor doen ??Vul couponcode in op onze website CONCOURSELEGANCE.COM En betaal geen € 22,50 maar € 20,- per persoon. Lid Zijn van de FEHAC heeft zeker voordelen.

  Fehac leden zijn duurzaam met oldtimers onderweg

 • Zondag 9 juli 2017: Dutch National Triumph Day

  Locatie: Jachthuis Landgoed Beukenrode te Doorn

  Het grootste landelijke Triumph evenement ‘Dutch National Triumph Day’ bestaat al weer vele jaren. Inmiddels voor de 5e maal in successie op de sfeervolle locatie van Landgoed Beukenrode, aan de Beukenrodelaan 2 te 3941 ZP Doorn (tussen Doorn en Driebergen aan de N225), routebeschrijving op www.beukenrode.nl.

  Het succesvolle evenement zal dit jaar weer worden georganiseerd door de vier Triumph clubs in Nederland;  Club Triumph Holland, Triumph Spitfire Club, Stag Club Nederland en TR Club Holland, samen goed voor circa 2.500 verenigde oldtimer liefhebbers van het merk Triumph en Standard, maar ook hiervan afgeleide automobielen. 

  Voorgaande jaren passeerden wisselend 300 tot 400 klassieke voertuigen de entree. Een blijvend massale opkomst en daarmee heeft DNTD bewezen dat er behoefte is aan een zomers evenement. Liefhebbers met voldoende Triumph DNA, of Engels DNA danwel mensen met benzine in hun DNA zijn welkom op deze dag. Onderstaand een korte samenvatting van het dagprogramma.

  DNTD 2017 begint om 10.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.

  Programma:

  DNTD is niet alleen maar een gezellige ontmoetingsplaats. Zo zullen onderdelenleveranciers hun opwachting maken en zijn allerhande zaken m.b.t. lifestyle, modelauto’s, brochures, boeken etc. aanwezig. Dit jaar kan men voor het eerst volgens de succesvolle formule ´Bring & Buy´ ook zelf overtollige onderdelen aan de man brengen. Voor een kleine commissie kan men een of meerdere onderdelen op de “Bring & Buy” stand laten verkopen. Daarmee hebt u zelf de handen vrij om rond te lopen, terwijl aan het einde van de dag toch uw onderdelen zijn verkocht.

  Met een live band, hapjes en drankjes, een (buiten)terras restaurant, (buiten)bar en de prachtige ambiance van het landgoed zal werkelijk iedereen kunnen genieten van een heerlijke sfeer. Bovendien leent Beukenrode zich prima voor een mooie opstelling van alle klassiekers waardoor de vele honderden auto’s goed te bewonderen zullen zijn. Verder zult u het DNTD Concours treffen met de jubilerende modellen van 2017 en de ‘best of show’. Tot slot zijn de verschillende Technische Commissies aanwezig om elk technisch probleem de kop te bieden.

   

  Entree
  De entreekosten voor leden van een der Triumph clubs bedragen slechts € 10,00 per auto, ongeacht het aantal inzittenden. Niet-leden betalen € 15,00 per auto. Alle bezoekende auto’s krijgen in elk geval een informatietasje met een fraai rallyschild, een programmaboekje en diverse goodies. En alle aanwezigen maken kans op mooie prijzen bij de loterij gedurende de dag…

  Nadere informatie over deze dag:

  Evenement organisatie: Theo Ouborg, Email evenementen@triumph.nl   

  PR: René Hustinx, Email dntd@triumph.nl