• Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs

 • 1-2 juli 2017 - De 13e editie van het Concours d’élégance Paleis Het Loo

 • De 13e editie van het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn staat weer voor de deur. Het grootste klassiekerevenement in Nederland vindt plaats op 1/2 juli 2017.

  De auto’s die deelnemen aan het Internationale concours staan wederom op hun prachtige podium op de Basse-court en de ganzevoet voor het Paleis. Het Nationale Concours en de FEHAC  die daar het straat beeld laat zien van 40 jaar FEHAC staat midden op het gras en de deelnemers aan de sprint staan opgesteld op de stallen laan.  Kortom alles wordt uit de kast getrokken om van de 13de editie een nog groter spektakel te maken dan het al is, met als centraal middelpunt “Paleis Het Loo”. Een mooier decor voor een feestje is niet te bedenken in Nederland.

  Als lid van de FEHAC ontvangt u korting op de entreeprijs voor het CONCOURS D’ÉLÉGANCE PALEIS HET LOO.

  U kunt een entreekaart met korting kopen op de website concourselegance.com onder vermelding van de couponcode FEHAC CDE 17 (zonder spaties).

  En betaal geen € 22,50 maar € 20,- per persoon. Lid Zijn van de FEHAC heeft zeker voordelen.

  Fehac leden zijn duurzaam met oldtimers onderweg

 • 9 juli 2017 - Dutch National Triumph Day

 • Locatie: Jachthuis Landgoed Beukenrode te Doorn

  Het grootste landelijke Triumph evenement ‘Dutch National Triumph Day’ bestaat al weer vele jaren. Inmiddels voor de 5e maal in successie op de sfeervolle locatie van Landgoed Beukenrode, aan de Beukenrodelaan 2 te 3941 ZP Doorn (tussen Doorn en Driebergen aan de N225)

  Het succesvolle evenement zal dit jaar weer worden georganiseerd door de vier Triumph clubs in Nederland;  Club Triumph Holland, Triumph Spitfire Club, Stag Club Nederland en TR Club Holland, samen goed voor circa 2.500 verenigde oldtimer liefhebbers van het merk Triumph en Standard, maar ook hiervan afgeleide automobielen. 

  Voorgaande jaren passeerden wisselend 300 tot 400 klassieke voertuigen de entree. Een blijvend massale opkomst en daarmee heeft DNTD bewezen dat er behoefte is aan een zomers evenement. Liefhebbers met voldoende Triumph DNA, of Engels DNA danwel mensen met benzine in hun DNA zijn welkom op deze dag. Onderstaand een korte samenvatting van het dagprogramma.

  DNTD 2017 begint om 10.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.

  Programma:

  DNTD is niet alleen maar een gezellige ontmoetingsplaats. Zo zullen onderdelenleveranciers hun opwachting maken en zijn allerhande zaken m.b.t. lifestyle, modelauto’s, brochures, boeken etc. aanwezig. Dit jaar kan men voor het eerst volgens de succesvolle formule ´Bring & Buy´ ook zelf overtollige onderdelen aan de man brengen. Voor een kleine commissie kan men een of meerdere onderdelen op de “Bring & Buy” stand laten verkopen. Daarmee hebt u zelf de handen vrij om rond te lopen, terwijl aan het einde van de dag toch uw onderdelen zijn verkocht.

  Met een live band, hapjes en drankjes, een (buiten)terras restaurant, (buiten)bar en de prachtige ambiance van het landgoed zal werkelijk iedereen kunnen genieten van een heerlijke sfeer. Bovendien leent Beukenrode zich prima voor een mooie opstelling van alle klassiekers waardoor de vele honderden auto’s goed te bewonderen zullen zijn. Verder zult u het DNTD Concours treffen met de jubilerende modellen van 2017 en de ‘best of show’. Tot slot zijn de verschillende Technische Commissies aanwezig om elk technisch probleem de kop te bieden.

  Entree
  De entreekosten voor leden van een der Triumph clubs bedragen slechts € 10,00 per auto, ongeacht het aantal inzittenden. Niet-leden betalen € 15,00 per auto. Alle bezoekende auto’s krijgen in elk geval een informatietasje met een fraai rallyschild, een programmaboekje en diverse goodies. En alle aanwezigen maken kans op mooie prijzen bij de loterij gedurende de dag…

  Nadere informatie over deze dag:

  Evenement organisatie: Theo Ouborg, Email evenementen@triumph.nl   

  PR: René Hustinx, Email dntd@triumph.nl            

 • 19 augustus 2017 - Oldtimertoertocht tijdens Soester Landjuweel

 • Het Soester Groot Gaesbeeker Gilde is voor de tweede keer de organisator van een “Brabants” Landjuweel. In 1987 was Soest al het decor van het Landjuweel van de Brabantse gilden en schutterijen. Van 18 augustus tot en met 3 september zijn er diverse culturele, muzikale en sportieve evenementen te beleven. De Oldtimertoertocht is een van de spectaculaire events van het Soester Landjuweel.

  Op zaterdag 19 augustus is op het Gildeterrein aan de Ferdinand Huycklaan en op de wegen in en rondom Soest een show en tourrit te zien van oldtimers. Amerikaanse en Europese klassiekers van voor het bouwjaar 1980 zullen de liefhebbers van oude auto’s in vervoering brengen. Een nostalgische terugblik naar de tijd van de oude Bedfords, Bently’s en andere klinkende namen uit de vorige eeuw.

  De organisatoren, zelf actieve liefhebbers van oldtimers, kijken reikhalzend naar het evenement uit. 

  Tourrit en Concours d’Elegance

  Organisatie: “Wij gaan een oldtimertourrit door Soest organiseren. Mensen die een oldtimer bezitten kunnen zich daar voor opgeven. Daarnaast zal en er autoshow op het terrein gehouden worden waar de voertuigen door een vakkundig jury beoordeeld worden. Elke klasse krijgt zijn eigen beoordeling en prijs. Bovendien is er een Concours d’Elegance. Bij deze beoordelingsklasse wordt er gelet op de combinatie van voertuig en historische aankleding van de chauffeurs.” Liefhebbers en eigenaars van Oldtimers kunnen zich aanmelden voor de Oldtimertoertocht. Voor 15,00 euro per auto kan men met twee personen meedoen. Voor elke extra inzittende wordt 5,00 euro extra betaald. De deelnemers krijgen hiervoor een Rallybordje als aandenken, een lunchpakket en zoals de organisatie het omschrijft: “een fantastische route van circa 60 kilometer in de prachtige omgeving van Soest.”

  Opgave voor de Concours Elegance is apart van de toertocht. Voor deze discipline zijn, net als bij de toertocht, prijzen te winnen. Deelname is mogelijk via de website van het Groot Gaesbeeker Gilde:

  Inschrijven voor de toertocht

  Uw deelname is pas definitief als u de kosten van deze Oldtimertoertocht heeft overgemaakt naar het IBAN nummer NL92 SNSB 0909 0164 45 tnv Gijs Kok. 

 • 17 tot 19 november 2017 - BFOV Village op InterClassics Brussels

 • De BFOV, de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen, zal tijdens InterClassics Brussels prominent aanwezig zijn middels een heuse BFOV Village. Aan de bezoekers en standhouders van InterClassics Brussels wordt een veelzijdig programma gepresenteerd van demonstraties, colleges en middels een bijzondere expositie zal een club in de spotlight geplaatst worden. InterClassics Brussels vindt van 17 t/m 19 november 2017 voor de derde keer plaats in Brussels Expo.

  Intensiveren van de samenwerking 

  Al jaren voor geboorte van InterClassics Brussels (nu drie jaar geleden) is er sprake van een prettige en vruchtbare samenwerking tussen de organisatie van InterClassics en de BFOV ten aanzien van de oldtimerbeurs InterClassics Maastricht, welke overigens in januari 2018 haar 25-jarig jubileum viert. Vandaar het een vanzelfsprekendheid is dat de BFOV als voorwaardig partner ingestapt is vanaf de eerste editie van InterClassics Brussels. Gezien de ervaringen die de eerste twee jaren met zich meegebracht hebben en de kansen in het verschiet, is vanuit beide partijen besloten om de samenwerking te intensiveren. CEO BFOV - FBVA Peeter Henning: ‘Als vertegenwoordiger van clubs met klassieke voertuigen in België zien wij het als een plicht om aanwezig te zijn op de grootste oldtimerbeurs van België. En zodoende een platform te bieden voor een breder publiek om het mobiele erfgoed in leven te houden. Precies de essentie van ons bestaan dat wij mede dankzij InterClasscics Brussels kunnen vormgeven.’

  Zodoende is de BFOV Village in het leven geroepen waarbij de BFOV, als premium partner van InterClassics Brussels, hun aangesloten clubs en leden een nog breder en professioneler podium kan bieden tijdens de beurs. Vele historische automobiel clubs zullen dan ook aanwezig tijdens InterClassics Brussels in de BFOV Village. Naast de diverse demonstraties en colleges zal er een Clubcompetitie georganiseerd worden, waarbij een professionele jury zich zal buigen over het aanbod en de mooiste presentatie en auto zal belonen met aantrekkelijke prijzen. Geïnteresseerde clubs kunnen zich voor meer informatie wenden tot de organisatie van de BFOV of InterClassics Brussels. 

  InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 17 t/m zondag 19 november 2017 in paleis 1, 3, 4 en 8 van Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. Entreekaarten zijn online met korting te koop: Online prijs volwassenen € 12,50 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 15,00. Kinderen tot 12 jaar gratis.www.interclassics.be