• Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs

 • SONAX Car Care B.V. is als dochteronderneming van het Duitse SONAX GmbH actief op het gebied van Car Care in de breedste zin van het woord. Vanuit het kantoor in Nieuwegein wordt sinds 1992 de verkoop en de marketing aangestuurd voor alle SONAX-producten en diensten. Al ruim 60 jaar investeert SONAX in innovatie , kwaliteit en service. Het succes berust zich op de kracht van het merk, de hoge kwaliteit van haar producten en de klantgerichte organisatie.

  De 5 van SONAX; Eén partner in Car Care

  1. SONAX Car Care producten voor de consument

  Het wassen en poetsen van je auto kan echt leuk zijn, maar dan moet je natuurlijk wel de juiste middelen gebruiken. Wij vertellen jou graag hoe je met deze producten en accessoires een verbluffend resultaat bereikt en je auto ook nog eens beschermt tegen weersinvloeden. Want het loont om je auto in topstaat te brengen en te houden!
  Allereerst wordt de auto met een tuinslang of hogedrukspuit goed afgespoten, waarbij van boven naar beneden gewerkt wordt zodat het vuil met het water van de auto afstroomt. Hierna wordt SONAX Insectenverwijderaar op de neus, voorruit en spiegels gespoten. Na even ingeweekt te zijn, laten de insectenresten zich gemakkelijk wegvegen. De velgen worden behandeld met SONAX Velgenreiniger. Na het inwerken en eventueel borstelen worden deze afgespoeld met water.
  De auto wordt vervolgens grondig gewassen met een goede SONAX spons en een mooi schuimend sopje op basis van SONAX shampoo. Ook hier is het advies om in de lengterichting van de auto van boven naar beneden te werken, waarbij de omkanten van de te openen delen, de dorpels en de wielen niet vergeten mogen worden. Hierna wordt de auto nog een keer afgespoeld en vervolgens gedroogd met een SONAX zeem.
  Nu is het de beurt aan het interieur! Na het mattenkloppen en grondig stofzuigen worden vloerbedekking, stoelen, deurpanelen, ruiten, dashboard en eventueel de hemel gereinigd. Ook hiervoor biedt SONAX een ruime keuze in reinigings- en onderhoudsproducten.
  Weer en wind vergen natuurlijk veel van de lak van de auto. Om verontreinigingen te verwijderen, wordt de lak eerst gekleid. Deze van oorsprong professionele techniek is nu ook beschikbaar voor de veeleisende consument! Vervolgens wordt de carrosserie deel voor deel gepolijst waarmee krasjes en doffe plekken verwijderd worden. Gebruik voor het inmasseren de SONAX applicatiespons en voor het uitwrijven een SONAX Microvezeldoek in plaats van een paar oude lappen.
  Tot slot komen de wielen nog één keer aan de beurt. Voor extra glans worden de velgen gepolijst. Om dat zo te houden, worden ze ingespoten met SONAX XTREME Velgenverzegeling, waardoor vuil en remstof minder hechten. Met het op de banden aanbrengen van een verzorgende laag Sonax XTREME Bandenglansspray staat de auto er weer helemaal top bij!
  SONAX kent 3 lijnen: Premium Class, Xtreme en Original. Ook seizoensproducten behoren tot het assortiment.

  2. SONAX Car Care producten voor de professional

  De aflevering van een nieuwe of gebruikte auto is voor de nieuwe bezitter een feestje. Het af te leveren voertuig moet er perfect bijstaan. Dit geldt uiteraard ook voor de auto’s in de showoom. SONAX biedt autodealers, garagisten, autoschadeherstelbedrijven en autopoetsbedrijven een uitgekiend concept aan professionele producten om snel en doeltreffend elke auto zowel van buiten als van binnen weer als ‘nieuw‘ te krijgen.

  3. SONAX Car Wash producten

  Vele voertuigen worden regelmatig gewassen en gereinigd in de wasbox, roll-over of wasstraat. SONAX biedt de car wash en truck & bus wash ondernemer een scala aan innovatieve producten in verschillende verpakkingsgroottes. De SONAX wasstraat producten voldoen aan de hoogste milieueisen. Door de geconcentreerdheid zijn de producten zeer zuinig in gebruik, kennen een uitstekende reinigende werking of duurzame conservering met de juiste prijs - kwaliteitsverhouding. Daarnaast levert SONAX producten om de wasruimten te reinigen en representatief te houden.

  4. SONAX trainingen in professionele auto-reconditioning

  Als ontwikkelaar en producent van professionele Car Care producten weet SONAX als geen ander hoe deze producten gebruikt moeten worden om tot het beste resultaat te komen. Graag deelt SONAX deze kennis en organiseert hiervoor speciale trainingen bij de gebruiker aan huis of in het SONAX trainingscentrum. Het belang van goedgetrainde medewerkers is beslist net zo belangrijk als het gebruik van kwalitatief hoogwaardige Car Care producten

  5. Totale auto-reconditioning door SONAX Car Care professionals

  SONAX Car Care heeft een landelijk dekkend netwerk van mobiele en stationaire franchisenemers. De teams beschikken over uitgebreide ervaring en kennis die door middel van trainingen altijd actueel en op hoog niveau is. SONAX Car Care is dé specialist op het gebied van reconditioneren van gebruikte en nieuwe voertuigen. SONAX is in staat probleemgevallen als chemische verontreiniging, verf, doffe lakken  of een vervuild en muf interieur snel en met uitstekend resultaat te behandelen.

  De teams werken voor o.a. dealerbedrijven, lease- en verzekeringsmaatschappijen, schade-experts, schadebedrijven, garagisten, evenementenbureaus en auto-importeurs. De particuliere klant kan terecht op diverse vestigingen in Nederland. 

  Ons motto: “SONAX ontzorgt“, biedt SONAX deze dienst zowel op locatie als in eigen SONAX Stations aan. Communicatie, planning en facturatie worden centraal door SONAX vanuit ons hoofdkantoor in Nieuwegein georganiseerd.

  Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?
  Neem contact op met:

  SONAX Car Care
  Overijsselhaven 87
  3433 PH Nieuwegein el. 31 (0) 30 60 81 497
  E-mail: planning@sonax.nl