• Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs

 • 31 augustus en 1 september Twents Oldtimerfestival

 • Op zondag 1 september 2019 verandert het Twentse Tilligte in een festivalterrein. Dan begint om 10.00 uur de oldtimertentoonstelling zoals bezoekers die al bijna dertig jaar van ons gewend zijn. Heb je de avond daarvoor al zin in een feestje? Kom dan naar onze feesttent voor een avond muziek en plezier. Toegang is gratis!

  ENTREE EN PARKEREN
  De entree van het Twents Oldtimer Festival is op zondag 5 euro per volwassene, inclusief programmaboekje en 1 consumptie. Kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. Voor het feest in de tent op zaterdag betaal je geen entree.

  Het parkeren bij het Twents Oldtimer Festival is gratis en kan naast het festivalterrein. Vrijwilligers en borden wijzen je de weg.

  PROGRAMMA
  De deuren openen op zondag voor het publiek om 10.00 uur. Vanaf 08.00 uur kunnen deelnemers het terrein op. Op verschillend plekken in en rond het dorp worden oldtimers tentoongesteld, van fietsen tot vrachtwagens. Er zijn oude ambachten te bewonderen, waaronder de inspanningen van de dorsploeg van de Oldtimerclub Tilligte. Het festivalterrein en feesttent staan bol van muziek en vertier. De uittocht van deelnemers is zondagavond rond 18.00 uur.

  Ook de inwendige mens komt niets te kort; van patat tot echte Oldtimer-pannenkoeken.

  DEELNEMERS
  Voor deelnemers van het Twents Oldtimer Festival start het feest al op zaterdag. Zij rijden 's middags door de regio tijdens onze rondritten. Wil je ze uitzwaaien voor of verwelkomen na de rit? Dan ben je natuurlijk van harte welkom in Tilligte. Let op: de officiële tentoonstelling is pas op zondag, dus op zaterdag is het festivalterrein nog gesloten.

 • Donderdag 5 t/m zondag 8 september 2019

 • Drie keer is scheepsrecht!

  In september 2019 gaat de Internationale ADAC ZURICH Westfalen Klassik voor de derde keer van start.

  Nog een keer over het chroom wrijven. Een laatste keer het oliepeil en de bougies controleren. En dan is het zover: het grandioze geluid van een oude, maar gekoesterde motor die even jankt en dan start.

  Blinkend chroom, elegant gebogen lijnen, een glanzend gepolijste carrosserie en een motor die symbool staat voor de techniek, het raffinement en de inventiviteit van zijn uitvinder. Of je er nu in rijdt of er met bewondering naar kijkt – geen enkele auto biedt zo'n streling voor de zintuigen als een oldtimer.

  Over een paar maanden is het weer zover. Van donderdag 5 t/m zondag 8 september 2019 verzamelen in het kuurpark van Bad Sassendorf de mooiste en beste oldtimers uit Duitsland en de rest van Europa zich voor de 3e editie van de Internationale ADAC ZURICH Westfalen Klassik, afgekort AZWK. Tijdens de rally doorkruisen de klassieke auto's het prachtige landschap van het Sauerland in de streek Westfalen.

  Maar dat is niet de enige reden waarom de 3e Int. ADAC ZURICH Westfalen Klassik de moeite waard is. Gedurende het Oldtimer Festival organiseert de ADAC Westfalen namelijk ook nog de 21e Bad Sassendorf Classic. Deze eendaagse oldtimerrallly vindt plaats op 7 september als onderdeel van de AZWK. Dit concept is vorig jaar in goede aarde gevallen en heeft er onder andere voor gezorgd, dat meer dan 130 oldtimers tegelijkertijd lunchpauze hielden in Warstein tijdens het heteluchtballonnenfestival Warsteiner Internationalen Montgolfiade (WIM) – natuurlijk tot grote vreugde van de toeschouwers. Ook dit jaar doet de AZWK de Montgolfiade aan.

  Aan het einde van het ADAC Oldtimer Festival gaat het er dan in het kuurpark in Bad Sassendorf weer chique aan toe: bij ADAC Classic im Park (8-9-2019) mogen alle oldtimerfans – en niet alleen de deelnemers aan de AZWK en de Bad Sassendorf Classic – zichzelf en hun auto presenteren.

  De perfecte gelegenheid om langs te komen, te bewonderen en vooral te genieten. Bezoekers kunnen zich helemaal onderdompelen in de geschiedenis van de automobiel, terwijl diverse foodtrucks klaar staan met een hapje en een drankje. De toegang tot het ADAC Oldtimer Festival in het kuurpark in Bad Sassendorf is gratis.

  Oldtimerrijders die graag willen deelnemen aan de 3e Int. ADAC ZURICH Westfalen Klassik, kunnen zich nu aanmelden voor de AZWK.

  Dat gaat eenvoudig online via: https://www.adac-westfalen-klassik.de/teilnehmer/

  De voorbereiding voor de route en de logboeken is momenteel in volle gang. De voorzitter van het organisatiecomité Bernhard Jühe en de twee rallyleiders Dennis Jühe & Hermann Gärtner werken hard aan een in sportief en toeristisch opzicht boeiende en gevarieerde route.

  Via de social-mediakanalen bij Facebook, Instagram en YouTube is de voortgang van de planning te volgen.

  https://www.facebook.com/ADACKlassik/

  https://www.instagram.com/adac_zurich_westfalen_klassik/?hl=de

  https://www.youtube.com/channel/UCeAv7A1JyviA6QaW1bOSsEQ

 • 21 september 2019 Nationaal Oldtimer Treffen

 • Alweer de 29e editie!

   

  Al sinds 1990, de eerste keer dat Het Nationaal Veteraan Treffen plaatsvond, weten vele liefhebbers van klassieke motoren, scooters en bromfietsen de weg naar Woerden feilloos te vinden. Ook ditmaal zal het vertrouwen niet worden beschaamd, want de voorbereidingen zijn alweer in volle gang! En dat zelfs voor de 29e keer! Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 21 september. Tussen 9.00 en 17.00 uur is iedereen die het klassiekerhart op de juiste plaats heeft zitten weer meer dan welkom! 

  Uiteraard ook ditmaal weer volgens de vertrouwde formule: talloze klassieke gemotoriseerde twee- & driewielers, tientallen deelnemende merkenclubs (waarvan enkele die een jubileum vieren), de onderdelenbeurs, de traditionele Kaasrit, een prijsuitreiking en natuurlijk voorzieningen voor de inwendige mens... Ook tijdens de komende editie zullen er weer een of meer blikvangers zijn. Kijk hiervoor binnenkort eens op de nieuwspagina!

  Kortom, zet alvast in de agenda: zaterdag 21 september 2019, als vanouds op de bekende locatie van het Exercitieveld in het hart van Woerden.

 • 27 oktober 2019 Britisch Carparts Day Gorichem

 • Het succes van de British Carparts Day 2018 heeft de beide organisatoren van de Austin Healey Owners Club Nederland (AHOCN) en de TR Club Holland (TRCH)  doen besluiten om in 2019 het evenement weer te laten plaatsvinden. Waar dat zal zijn is nog niet bekend, evenmin als de deelnemende Britse Oldtimerclubs.

  Op 27 oktober 2019 organiseren wij tezamen met  andere autoclubs van Britse klassieke auto’s de 

  British Carparts Day 2019

  Het wordt een fantastische dag voor jong en oud, vrouwen en mannen, want we hebben het volgende in petto:

  • De leden van de deelnemende clubs bieden hun overtollige onderdelen te koop aan
  • Er zijn een groot aantal commerciële aanbieders met uiteenlopende producten zoals gereedschap, onderdelen, kleding, enz. 
  • Er is een autoboulevard waar zowel leden als commerciële bedrijven klassieke auto’s aanbieden
  • Verder een F1 race simulator, live muziek en uitgebreide horeca met een gezellig terras
  • Tenslotte is er ook een kleine kunstbeurs met schilderijen, beeldhouwwerk maar ook prachtige sierraden.

  Nadere informatie over locatie en tijden volgt zodra bekend.

  Zie ook www.britishcarpartsday.com

 • 14 en 15 december 2019 Centraal Classics

 • Op 14 en 15 december 2019 is er weer de internationale beurs in het hart van Nederland met 10.000 m2 oldtimer motoren, bromfietsen en onderdelen: Central Classics in Expo Houten. 
  4 kilometer van Utrecht en gemakkelijk bereikbaar langs de A27. Een prima mogelijkheid om op rijdbare afstand vanuit het hele land klassieke motoren en bromfietsen te zien, onderdelen te zoeken én andere liefhebbers te ontmoeten. Ook de diverse clubs met hun klasieke tweewielers zijn van de partij.

  Entree € 10,-. Dames en kinderen tot 12 jaar gratis toegang.- Gratis parkeren.

  Meer dan 230 standhouders uit binnen- en buitenland vullen iedere beschikbare plek van de hallen met motoren, bromfietsen en onderdelen vanaf bouwjaar 1980 en ouder. Je vindt er ook documentatie, kleding, helmen, gereedschap, enz., maar dat blijft in verhouding en liefst gespecialiseerd zodat er als geheel een gevarieërd en kwalitatief aanbod is.<