• Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs

 • 16 juni 2019 - Nationale Oldtimer Dag

 • De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is het jaarlijks terugkerende evenement voor historische automobielen, dat plaatsvindt op de derde zondag in juni (vaderdag).

  Op de Bataviaboulevard tussen de Bataviahaven en Batavia Stad staan jaarlijks ruim 400 oldtimers klaar voor een prachtige familiedag. Deze oldtimermeeting is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land en is zowel voor deelnemers als publiek gratis toegankelijk. Jaarlijks zijn er, naast de toch al bijzondere deelnemers, terugkerende presentaties onder noemers: Belle Epoque, The Roaring Twenties, Fire Fighters en Classic Supercars. Voor elk wat wils

  Naast de automobielen, die volgens de FIVA classificatie zijn ingedeeld, is er een aanvullend programma van kijkobjecten, optredens, automobilia markt en gezellige horeca. U kunt de dag combineren met een bezoek aan de Batavia Werf, het Nieuwland Poldermuseum, het Batavia Stad Outlet Center en de Nationale Historische Reddingbootdag.

 • 17 augustus Oldtimerdag Ruinerwold

 • Oldtimerdag Ruinerwold.   “Zien en gezien worden”.

  Op zaterdag 17 augustus 2019 vind de 27ste Oldtimerdag Ruinerwold plaats.
  Een groot evenement in een gastvrij dorp in het prachtige Zuidwest Drenthe.

  Het evenement is van 8.00 uur tot 17.00 uur.

  Ruim 1700 deelnemers en tussen de 15.000 tot 20.000 bezoekers.

  Het grotendeels verharde parcours ligt midden in het dorp en de begeleide toertochten van 25 en 45 km door de mooie omgeving van de gemeente De Wolden (ZW-Drenthe) dragen bij aan deze geweldige dag. Het motto is “zien en gezien worden”.

  U ziet er verschillende oldtimers: auto's, motoren, brommers, vrachtwagens, scooters, stationaire motoren, fietsen, caravans, legervoertuigen, brandweerwagens, tractoren, solexen, ziekenauto's, ...

  www.oldtimerdagruinerwold.nl

  Deelname is gratis!
  Ook het evenement is, behalve een kleine parkeervergoeding, gratis toegankelijk

 • 24 en 25 augustus Concours d'Elegance Soestdijk

 • Voor de editie van 2019 verhuist het Concours d’Elegance van Apeldoorn naar een nieuwe locatie, het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie mag anders zijn, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

  Vertrouwd en vernieuwend
  De verplaatsing naar Paleis Soestdijk biedt nieuwe mogelijkheden. Jan-Peter Nijmeijers: “De verhuizing betekent niet dat we het evenement groter maken. Dat is niet het streven. Paleis Soestdijk heeft een heel andere sfeer, een parkachtige tuin, die willen we benutten. En zoals je mag verwachten schotelen we een interessant en afwisselend programma voor, opgebouwd uit vertrouwde en vernieuwende elementen.”

  Nieuwe data
  Naast een nieuwe locatie en een nieuwe organisatie brengt het eerste concours in de tuinen van Paleis Soestdijk ook nieuwe data, namelijk zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019. Vaak een periode met mooi weer en bovendien een moment waarbij het concours niet in het vaarwater zit van andere auto-evenementen. Autoliefhebbers kunnen zo zonder keuzestress naar Soestdijk afreizen.

 • 31 augustus en 1 september Twents Oldtimerfestival

 • Op zondag 1 september 2019 verandert het Twentse Tilligte in een festivalterrein. Dan begint om 10.00 uur de oldtimertentoonstelling zoals bezoekers die al bijna dertig jaar van ons gewend zijn. Heb je de avond daarvoor al zin in een feestje? Kom dan naar onze feesttent voor een avond muziek en plezier. Toegang is gratis!

  ENTREE EN PARKEREN
  De entree van het Twents Oldtimer Festival is op zondag 5 euro per volwassene, inclusief programmaboekje en 1 consumptie. Kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. Voor het feest in de tent op zaterdag betaal je geen entree.

  Het parkeren bij het Twents Oldtimer Festival is gratis en kan naast het festivalterrein. Vrijwilligers en borden wijzen je de weg.

  PROGRAMMA
  De deuren openen op zondag voor het publiek om 10.00 uur. Vanaf 08.00 uur kunnen deelnemers het terrein op. Op verschillend plekken in en rond het dorp worden oldtimers tentoongesteld, van fietsen tot vrachtwagens. Er zijn oude ambachten te bewonderen, waaronder de inspanningen van de dorsploeg van de Oldtimerclub Tilligte. Het festivalterrein en feesttent staan bol van muziek en vertier. De uittocht van deelnemers is zondagavond rond 18.00 uur.

  Ook de inwendige mens komt niets te kort; van patat tot echte Oldtimer-pannenkoeken.

  DEELNEMERS
  Voor deelnemers van het Twents Oldtimer Festival start het feest al op zaterdag. Zij rijden 's middags door de regio tijdens onze rondritten. Wil je ze uitzwaaien voor of verwelkomen na de rit? Dan ben je natuurlijk van harte welkom in Tilligte. Let op: de officiële tentoonstelling is pas op zondag, dus op zaterdag is het festivalterrein nog gesloten.

 • 21 september 2019 Nationaal Oldtimer Treffen

 • Alweer de 29e editie!

   

  Al sinds 1990, de eerste keer dat Het Nationaal Veteraan Treffen plaatsvond, weten vele liefhebbers van klassieke motoren, scooters en bromfietsen de weg naar Woerden feilloos te vinden. Ook ditmaal zal het vertrouwen niet worden beschaamd, want de voorbereidingen zijn alweer in volle gang! En dat zelfs voor de 29e keer! Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 21 september. Tussen 9.00 en 17.00 uur is iedereen die het klassiekerhart op de juiste plaats heeft zitten weer meer dan welkom! 

  Uiteraard ook ditmaal weer volgens de vertrouwde formule: talloze klassieke gemotoriseerde twee- & driewielers, tientallen deelnemende merkenclubs (waarvan enkele die een jubileum vieren), de onderdelenbeurs, de traditionele Kaasrit, een prijsuitreiking en natuurlijk voorzieningen voor de inwendige mens... Ook tijdens de komende editie zullen er weer een of meer blikvangers zijn. Kijk hiervoor binnenkort eens op de nieuwspagina!

  Kortom, zet alvast in de agenda: zaterdag 21 september 2019, als vanouds op de bekende locatie van het Exercitieveld in het hart van Woerden.

 • 27 oktober 2019 Britisch Carparts Day Gorichem

 • Het succes van de British Carparts Day 2018 heeft de beide organisatoren van de Austin Healey Owners Club Nederland (AHOCN) en de TR Club Holland (TRCH)  doen besluiten om in 2019 het evenement weer te laten plaatsvinden. Waar dat zal zijn is nog niet bekend, evenmin als de deelnemende Britse Oldtimerclubs.

  Op 27 oktober 2019 organiseren wij tezamen met  andere autoclubs van Britse klassieke auto’s de 

  British Carparts Day 2019

  Het wordt een fantastische dag voor jong en oud, vrouwen en mannen, want we hebben het volgende in petto:

  • De leden van de deelnemende clubs bieden hun overtollige onderdelen te koop aan
  • Er zijn een groot aantal commerciële aanbieders met uiteenlopende producten zoals gereedschap, onderdelen, kleding, enz. 
  • Er is een autoboulevard waar zowel leden als commerciële bedrijven klassieke auto’s aanbieden
  • Verder een F1 race simulator, live muziek en uitgebreide horeca met een gezellig terras
  • Tenslotte is er ook een kleine kunstbeurs met schilderijen, beeldhouwwerk maar ook prachtige sierraden.

  Nadere informatie over locatie en tijden volgt zodra bekend.

  Zie ook www.britishcarpartsday.com

 • 14 en 15 december 2019 Centraal Classics

 • Op 14 en 15 december 2019 is er weer de internationale beurs in het hart van Nederland met 10.000 m2 oldtimer motoren, bromfietsen en onderdelen: Central Classics in Expo Houten. 
  4 kilometer van Utrecht en gemakkelijk bereikbaar langs de A27. Een prima mogelijkheid om op rijdbare afstand vanuit het hele land klassieke motoren en bromfietsen te zien, onderdelen te zoeken én andere liefhebbers te ontmoeten. Ook de diverse clubs met hun klasieke tweewielers zijn van de partij.

  Entree € 10,-. Dames en kinderen tot 12 jaar gratis toegang.- Gratis parkeren.

  Meer dan 230 standhouders uit binnen- en buitenland vullen iedere beschikbare plek van de hallen met motoren, bromfietsen en onderdelen vanaf bouwjaar 1980 en ouder. Je vindt er ook documentatie, kleding, helmen, gereedschap, enz., maar dat blijft in verhouding en liefst gespecialiseerd zodat er als geheel een gevarieërd en kwalitatief aanbod is.<