• Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs

 • Uniek in het topsegment van autobanden

  De Nederlandse bandenfabrikant Vredestein is opgericht in 1908 en het hoofdkantoor en productielocatie bevinden zich in Enschede, Overijssel. Vredestein heeft zich ontwikkeld tot een premium merk in de bandenindustrie. Onder het merk worden banden voor de agrarische en industriële toepassingen geproduceerd, verkoopt Vredestein banden voor tweewielers en is het merk sterk in personenwagenbanden. Een belangrijk deel van de autobanden van Vredestein zijn Ultra High Performance banden en deze worden ontworpen in samenwerking met het beroemde Italiaanse designhuis Giugiaro Design.

  Sinds 2009 maakt het bedrijf onderdeel uit van Apollo Tyres Ltd uit India.
  Apollo Tyres is een multinational met kantoren en productielocaties in onder meer India, Engeland en Nederland. Het is een jonge en dynamische organisatie die trots is op haar unieke identiteit en heeft zeer ambitieuze groeiplannen. Apollo Tyres wil behoren tot de top 10 bandenfabrikanten ter wereld en hierdoor wordt er flink geïnvesteerd, ook op de productielocatie in Enschede. Door onder andere het installeren van een hypermoderne nieuwe mixerinstallatie is Vredestein nu al klaar voor de (Ultra High Performance) banden van de toekomst.

  Vredestein & Giugiaro: Designed to protect you

  Het merk Vredestein en het aspect design zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waar autobanden moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en eigenschappen zoals grip, rem-en stuurgedrag op droog en nat wegdek, voegt Vredestein de aandacht voor een uniek design toe. Sinds 1997 werkt Vredestein samen met Giorgetto en Fabrizio Giugiaro van het Italiaanse designhuis Giugiaro Design. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van het profiel en de zijkant van Vredestein Ultra High Performance banden. Tijdens de ontwerpfase werken zij nauw samen met de engineers van Vredestein waardoor de ontwerpen, die Giugiaro Design schetst, met de technologische kennis van Vredestein, resulteren in de perfecte mix tussen design en technologie. >>

  Innovatie en design

  Behalve de constante aandacht voor veiligheid en design heeft Vredestein continue technologische innovatie ook hoog in het vaandel staan. Voor dit winterseizoen is er bijvoorbeeld de Wintrac xtreme S. Dit is Vredesteins allernieuwste Ultra High Performance winterband. Op besneeuwde wegen, ijs, vochtige en droge koude ondergronden is dit de ultieme band om veilig thuis te komen. Voor deze winterband is namelijk de allernieuwste technologie gebruikt. De winterband heeft zowel rechte lamellen in het middenblok als zig-zag lamellen aan de zijkanten. Die uitgekiende combinatie zorgt voor de optimale tractie en grip op de weg. Dat verklaart de indrukwekkende prestaties onder de meeste grillige weersomstandigheden. Ook de nieuwste Ultra High Performance zomerband is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Giugiaro. Bij deze band ligt de focus op sportiviteit en optimale grip. Het bandenprofiel is asymmetrisch en strak met kenmerkende 3D designgroeven. De Ultrac Vorti R is voorzien van snelheidscodering (Y). Dit wil zeggen dat de band geschikt is voor snelheden boven 300 km/u. De Ultrac Vorti R is dan ook de beste band voor 4-wiel en achterwiel aangedreven sportauto’s die het uiterste vragen van een band, zoals bijvoorbeeld de Porsche 911, Lamborghini Gallardo en de Audi R8. Overigens heeft Vredestein voor bijna elke auto en/of situatie de meest geschikte autoband. Behalve zomer-en winterbanden heeft Vredestein uiteraard ook uitmuntende 4-seizoenen-en Run Flat banden.