• Van Handelsbenaming naar model

    Toen André Citroën nog in Nederland woonde, heette de familie nog Limoenman. Een naam, die in Frankrijk niet te handhaven was en dus werd omgezet naar het iets franser klinkende Citroen, dachten ze. Op school in Frankrijk maakte een docent daar Citroën van. Een diakretisch teken toegevoegd, de " of wel een dubbele punt boven de e.

    De Fehac is in het kader van het NRME druk bezig om vanwege de vele fouten in het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (kortweg RDW) de door de RDW gebruikte handelsbenamingen om te zetten naar modellen. Uiteraard gebeurt dit werk in samenwerking met de vele clubs, die bij de Fehac aangesloten zijn, want zij hebben de juiste kennis.

    En wat blijkt: bij de RDW hanteert men nog immer de naam Citroen, zonder trema.

    Dat gaat nu bij de RDW gewijzigd worden in Citroën, want dat is de merknaam. Het toevoegen van een dubbele punt op de e lijkt een eenvoudige zaak maar dat is het beslist niet, omdat er vele organisaties zijn, zoals de politie en verzekeraars, die de gegevens uit het kentekenregister gebruiken.

    Alle software bij politie en verzekeraars, die afgestemd is op Citroen leest de nieuwe RDW-naam Citroën niet. Ook kloppen de plastic kentekenbewijzen niet. Dit laat maar zien hoe ingrijpend onze bemoeiingen met het RDW-kentekenregister is , maar uiteindelijk houden wij een bruikbaar register over.

    Voor het NRME, ons register is nog veel werk te doen en de Fehac wil graag met jou kennis maken om te zien wat jij kunt doen. Meldt je aan voor diverse werkzaamheden bij het secretariaat Fehac.